Lanview’s Completion of Landmark, Orchard Place

Published by

Posted on 17th March 2023

Orchard Place

Here at Lanview we’re delighted to announce the completion of our latest prestigious project for our repeat client, Landmark. The London-based project was our largest contract to date with Landmark, with an initial value of £2.8 million. This stunning serviced office fit out is situated in the brand-new Orchard Place building on Victoria Street, just a short walk from St. James’s Park Underground Station.

The project (with a 16-week program) was delivered on time and on budget by our dedicated team, despite having to navigate numerous time-obstructing events and a multitude of train strikes.

This fit out is an exciting and innovative new concept and design for Landmark and involved a full Cat B fit out of one of the two new towers built on the former site of New Scotland Yard Building, close to the Houses of Parliament and Big Ben.

Landmark Orchard Place, Lanview’s Completion of Landmark, Orchard Place

Orchard Place

The works, carried out by Lanview across two floors of the building, involved the creation of varying-sized cellurised offices, meeting rooms, phone booths, as well as the Club Space and break out areas. All partitions were acoustic rated including the voids below the Raised Access Floor, and above the suspended ceilings where we also installed proprietary acoustic barriers with requirements to also match the acoustic ratings of the partitions.

Landmark Orchard Place, Lanview’s Completion of Landmark, Orchard Place Landmark Orchard Place, Lanview’s Completion of Landmark, Orchard Place.

Landmark Orchard Place, Lanview’s Completion of Landmark, Orchard Place Orchard Place

Fan coil units were altered and repositioned to suit partition layouts, with the sprinkler system also adapted to work with the new layout of all rooms, and to provide void protection above the suspended ceilings. A complete M&E installation was carried out, with new partitions (including glazed partitions), new, high-end floor coverings, bespoke artwork and foliage installation, plus the very high quality decoration of the space including wall tiling were incorporated into the design.

Orchard Place

Landmark Orchard Place, Lanview’s Completion of Landmark, Orchard Place

Lanview were also responsible for the highly detailed joinery within the fit out, including 5 bespoke tea points, bespoke high tables with integrated M&E provisions, a bespoke concierge desk, plus the feature slatted timber ceiling in the club space.

In terms of sustainability, a significant proportion of the furniture used on this project was refurbished and reupholstered.

Lanview’s Quantity Surveyor, Sam Ridgeway, was part of the delivery team for this project:

“From initial site visit of the empty office space, it was clear this was going to be an exciting blank canvass to work with. Logistically, the project was situated within a very busy area of Westminster, consequently, particular attention and careful consideration had to be given to this at the design stage. This meant working with the architect and ensuring that we were putting forward solutions for the space that were practical, in order to get to the workface, what with the size restrictions and the fact that we had working with only a passenger lift and a stair core.

The nature of these projects means that when the client has a deal negotiated with an incoming tenant to take over a portion of their space, changes have to be made part way through the project. Again, logistically this was a challenge, not only from a cost perspective and managing variations in real time but from a delivery aspect as our end date was final.

Upfront, a lot of work was put into this project value engineering this within the client’s budget, but without compromising on the quality of the end product, or putting undue stress on the programme and handover dates”

Orchard Place

Neil Oxlees (Project Director), Garnett Netherwood Architects) says of this most recent collaboration with Lanview:

“Another excellent project with our continued construction partner, Lanview. This project was a complicated design which required a large amount of coordination and had a wide range of logistical and time constraints. Lanview and their team dealt with it very well, and the teamwork on the project lead to an excellent end product which has a very high quality of finish. Despite all the intricacies and outside issues that were out of their control, Lanview’s proactive and hands-on approach led to the project being delivered on time. Ourselves and the client are very proud of the end product.”

Lanview Managing Director, Derek Travers, says of the project:

“It was a real pleasure to work with Landmark once again on such a prestigious and high end fit out project, this time in the heart of some of London’s most beautiful architectural and historical attractions”

 

You can view more images of this Landmark Orchard Place project over on the portfolio page of our website.